Rubén Plaza Molina

Infotaula de personaRubén Plaza Molina
Rubén Plaza a l'Euskal Bizikleta 2007
Dades biogràfiques
NaixementRubén Plaza Molina
29 de febrer de 1980 (1980-02-29) (38 anys)
Ibi
NacionalitatEspanya
Activitat professional
OcupacióCiclista
EsportCiclisme de competició
Equip actualIsrael Cycling Academy  (2018)
Clubs professionals
 2001-2003. iBanesto.com
2004-2006. Comunitat Valenciana
2007. Caisse d'Epargne
2008. Benfica
2009. Liberty Seguros Continental
2010. Caisse d'Epargne
2011-2014 Movistar Team
2015. Lampre-Merida
2016. Orica-GreenEDGE
2017. Orica-Scott
2018- Israel Cycling Academy
Principals triomfs
Curses per etapes1 etapa a la Volta a Espanya
1 etapa al Tour de França
Curses d'un diaCampió d'Espanya Campió d'Espanya en ruta
(2003, 2009)
Modifica dades a Wikidata

Rubén Plaza Molina (Ibi, 29 de febrer de 1980) és un ciclista valencià de naixement, però que en l'actualitat viu a Colindres, Cantàbria. Actualment corre a l'equip Israel Cycling Academy.

Bon ciclista des de les categories inferiors, el 1997 fou campió d'Espanya de ciclisme en ruta juvenil i el 1998 de contrarellotge individual i persecució, però una lesió de menisc va estar a punt d'apartar-lo del ciclisme. Aquesta lesió la va superar i el 2003 aconsegueix guanyar el seu primer Campionat d'Espanya de ciclisme en ruta, títol que tornaria a guanyar el 2009.[1]

Altres victòries importants són una etapa a la Volta a Espanya de 2005 i la Volta a la Comunitat Valenciana de 2008.

Ciclista implicat en l'Operación Puerto es va veure obligat a traslladar-se a córrer en un equip portuguès davant les dificultats que tenia per fer-ho a Espanya. Posteriorment tornà a córrer a Espanya en l'equip Caisse d'Epargne.

Palmarès

Resultats a la Volta a Espanya

  • 2004. Abandona (19a etapa)
  • 2005. 5è de la classificació general. Vencedor d'una etapa
  • 2010. 14è de la classificació general[2]
  • 2015. 45è de la classificació general. Vencedor d'una etapa

Resultats al Tour de França

  • 2010. 11è de la classificació general
  • 2012. 101è de la classificació general
  • 2013. 47è de la classificació general
  • 2014. 91è de la classificació general
  • 2015. 30è de la classificació general. Vencedor de la 16a etapa
  • 2016. 72è de la classificació general

Resultats al Giro d'Itàlia

  • 2016. 56è de la classificació general
  • 2017. 30è de la classificació general

Referències

  1. Rubén Plaza, nuevo Campeón de España a marca.com (28 de juny de 2009) (castellà)
  2. Inicialment setzè, Rubén Plaza acabà catorzè després de la desqualificació d'Ezequiel Mosquera i David García Dapena

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Rubén Plaza Molina Modifica l'enllaç a Wikidata