Pere Muñoz Machín Rodríguez

Infotaula de personaPere Muñoz Machín Rodríguez
Dades biogràfiques
NaixementPere Muñoz Machín Rodríguez
6 de novembre de 1958 (1958-11-06) (59 anys)
Mieres
NacionalitatEspanya
Activitat professional
OcupacióCiclista
EsportCiclisme de competició
Clubs professionals
 1980-1983. Zor
1984. Teka
1985-1988. Fagor
1989-1990. ONCE
Principals triomfs
Curses per etapes1 etapa del Giro d'Itàlia
1 etapa de la Volta a Espanya
Modifica dades a Wikidata

Pere Muñoz Machín Rodríguez fou un destacat ciclista professional català dels anys vuitanta.

Nascut a Mieres (Astúries) el 6 de novembre de 1958, però català d'adopció (es traslladà a Olot ben jove), Pere Muñoz ha estat professional entre els anys 1980 i 1990. Fou un gran escalador i destacaren les seves actuacions al Giro d'Itàlia, en què guanyà una etapa i el Gran Premi de la Muntanya el 1986.

Palmarès

Resultats al Tour de França

  • 1984. 8è de la classificació general
  • 1985. Abandona (15a etapa)
  • 1986. Abandona per caiguda (5a etapa)
  • 1987. 22è de la classificació general
  • 1988. Abandona (12a etapa)

Resultats a la Volta a Espanya

  • 1980. 27è de la classificació general
  • 1981. 2n de la classificació general. Vencedor d'una etapa
  • 1982. 25è de la classificació general
  • 1983. 8è de la classificació general
  • 1985. Abandona
  • 1989. 34è de la classificació general
  • 1990. Abandona

Resultats al Giro d'Itàlia

  • 1980. Abandona
  • 1981. 41è de la classificació general
  • 1982. Abandona
  • 1983. 11è de la classificació general
  • 1986. 10è de la classificació general. Vencedor d'una etapa. Gran premi de la muntanya 1r del Gran Premi de la Muntanya
  • 1987. 18è de la classificació general

Enllaços externs