Maurizio Fondriest

Infotaula de personaMaurizio Fondriest
Maurizio Fondriest al Critèrium de Leves 1997
Maurizio Fondriest al Critèrium de Leves 1997
Dades biogràfiques
NaixementMaurizio Fondriest
15 de gener de 1965 (1965-01-15) (53 anys)
Cles
NacionalitatItàlia Itàlia
Activitat professional
OcupacióCiclista
EsportCiclisme en ruta
Clubs professionals
 1987. Ecoflam
1988. Alfa-Lum
1989-1990. Del Tongo
1991-1992. Panasonic
1993-1995. Lampre
1996. Roslotto-ZG Mobili
1997-1998. Cofidis
Principals triomfs
Curses per etapes2 etapes del Giro d'Itàlia
Volta a Polònia (1996)
Curses d'un diaMaillot arc iris Campió del món de ciclisme (1988)
Maillot de la Copa del món de ciclisme Copa del Món de ciclisme (1991, 1993)
Milà-San Remo (1993)
Fletxa Valona (1993)
Campionat de Zuric (1993)
Modifica dades a Wikidata
Medaller
Ciclisme
Campionat del Món Maillot arc iris
OrRonse 1988ruta

Maurizio Fondriest (Cles, 15 de gener de 1965) va ser un ciclista italià, que fou professional entre 1987 i 1998, durant els quals aconseguí 70 victòries.

Era un excel·lent rodador, especialista en curses d'un dia, com demostra el seu palmarès, en el qual destaca el Campionat del món en ruta de 1988 i dues Copes del Món.

Una vegada retirat del ciclisme professional va continuar lligat a aquest món com a fabricant de bicicletes i com a comentarista de la televisió italiana.

Palmarès

Resultats al Giro d'Itàlia

  • 1987. Abandona
  • 1989. 28è de la classificació general
  • 1993. 8è de la classificació general. Vencedor d'una etapa
  • 1994. Abandona
  • 1995. Abandona. Vencedor d'una etapa

Resultats al Tour de França

  • 1991. 15è de la classificació general
  • 1992. 46è de la classificació general
  • 1995. Abandona (10a etapa)
  • 1996. 51è de la classificació general

Resultats a la Volta a Espanya

  • 1997. 49è de la classificació general
  • 1998. Abandona

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Maurizio Fondriest Modifica l'enllaç a Wikidata