Josep Lluís Laguía i Martínez

Infotaula de personaJosep Lluís Laguía i Martínez
Dades biogràfiques
NaixementJosep Lluís Laguía i Martínez
3 de setembre de 1959
Pedro Muñoz
NacionalitatEspanya
Activitat professional
OcupacióCiclista i director esportiu
EsportCiclisme en ruta
Posicióescalador
Clubs professionals
 1980-1986. Reynolds
1987. PDM
1988-1989. Banesto
1990. Lotus-Festina
1991. Paternina-Don Zoilo
1992-1993. Artiach
Equips dirigits
 2000-2004. Kelme
2015-Movistar Team
Principals triomfs
Curses per etapesVolta al País Basc (1982)
G.P. de la muntanya de la Vuelta a Espanya
(1981, 1982, 1983, 1985, 1986)
Curses d'un diaCampió d’Espanya Campió d'Espanya (1982)
Modifica dades a Wikidata

Josep Lluís Laguía Martínez va ser un ciclista professional català de la dècada dels vuitanta.

Nascut a Pedro Muñoz (Ciudad Real) el 3 de setembre de 1959, però català d'adopció (amb només tres anys s'instal·là a la ciutat de Terrassa), fou un gran escalador especialitzat a guanyar el premi de la muntanya, títol que aconseguí cinc cops a la Volta ciclista a Espanya. A més fou campió d'Espanya de fons en carretera l'any 1982. Va ser professional des de 1980 a 1993 i va córrer en els següents equips: Reynolds, PDM, Banesto, Lotus-Festina, Paternina i Artiach.

Després de la seva retirada com a ciclista professional ha estat seleccionador de Catalunya de categoria amateur (2 anys), director esportiu del Kelme (4 anys), president de l'Associació de Ciclistes Professionals -ACP- (4 anys), president de l'Associació de Ciclistes Internacional -PCA- (2 anys), president de la Comissió Tècnica de Ciclisme Professional (2 anys), membre de la Comissió de Seguretat per l'Esport -UCI- (1 any) i assessor esportiu de la Volta a Espanya (2 anys).

Actualment és un dels directors esportius del Movistar Team.

Palmarès

Resultats a la Volta a Espanya

  • 1980. 21è de la classificació general
  • 1981. 7è de la classificació general. 1r del Gran Premi de la Muntanya
  • 1982. 5è de la classificació general. Vencedor de 3 etapes. 1r del Gran Premi de la Muntanya
  • 1983. 24è de la classificació general. Vencedor d'una etapa. 1r del Gran Premi de la Muntanya
  • 1984. 19è de la classificació general
  • 1985. 27è de la classificació general. 1r del Gran Premi de la Muntanya
  • 1986. 25è de la classificació general. 1r del Gran Premi de la Muntanya
  • 1987. 29è de la classificació general
  • 1988. 17è de la classificació general
  • 1989. 44è de la classificació general
  • 1990. 23è de la classificació general

Resultats al Tour de França

  • 1983. Abandona (10a etapa)
  • 1984. 41è de la classificació general
  • 1985. Abandona (9a etapa)
  • 1986. 121è de la classificació general
  • 1987. 43è de la classificació general

Resultats al Giro d'Itàlia

  • 1988. 17è de la classificació general

Enllaços externs