Clàssica de Sant Sebastià

Clàssica de Sant Sebastià
Koos Moerenhout sebastian.jpg
Detalls de la cursa
Dataagost
RegióEuskadi País Basc
Nom catalàClàssica de Sant Sebastià
Nom localDonostia-Donostia Klasikoa (basc)
Clásica de San Sebastián (castellà)
Disciplinacarretera
CompeticióUCI World Tour
Tipusun sol dia
Webhttp://klasikoa.eus
Història
Primera edició1981
Edicions37 (fins al 2017)
Primer vencedor Marino Lejarreta (ESP)
Més triomfs Marino Lejarreta (ESP) (3)
Darrer vencedor Michał Kwiatkowski (POL)
ediciórecent Clàssica de Sant Sebastià 2017
Modifica dades a Wikidata

La clàssica de Sant Sebastià és una cursa ciclista d'un dia disputada anualment al País Basc als voltants de la ciutat de Sant Sebastià. Tot i ser una competició jove (fou creada el 1981), ja ha aconseguit gran prestigi, formant part entre 1989 i 2004 del calendari de la Copa del Món de ciclisme i actualment formant part del calendari UCI World Tour.

Palmarès

AnyVencedorSegonTercer
1981 Marino Lejarreta (ESP) Graham Jones (GBR) Faustino Rupérez (ESP)
1982 Marino Lejarreta (ESP) Jesús Rodríguez Magro (ESP) Pedro Delgado (ESP)
1983 Claude Criquelion (BEL) Antoni Coll (CAT) Raimund Dietzen (GER)
1984 Niki Rüttimann (SUI) Raimund Dietzen (GER) Celestí Prieto (CAT)
1985 Adri van der Poel (NED) Iñaki Gastón (ESP) Juan Fernández (ESP)
1986 Iñaki Gastón (ESP) Marino Lejarreta (ESP) Juan Fernández (ESP)
1987 Marino Lejarreta (ESP) Ángel Arroyo (ESP) Federico Etxabe (ESP)
1988 Gert-Jan Theunisse (NED) Enrique Aja Cagigas (ESP) Steven Rooks (NED)
1989 Gerhard Zadrobilek (AUT) Francisco Antequera (ESP) Toni Rominger (SUI)
1990 Miguel Indurain (ESP) Laurent Jalabert (FRA) Sean Kelly (IRL)
1991 Gianni Bugno (ITA) Pedro Delgado (ESP) Maurizio Fondriest (ITA)
1992 Raúl Alcalá (MEX) Claudio Chiappucci (ITA) Eddy Bouwmans (NED)
1993 Claudio Chiappucci (ITA) Gianni Faresin (ITA) Alberto Volpi (ITA)
1994 Armand de Las Cuevas (FRA) Lance Armstrong (USA) Stefano Della Santa (ITA)
1995 Lance Armstrong (USA) Stefano Della Santa (ITA) Johan Museeuw (BEL)
1996 Udo Bölts (GER) Stefano Cattai (ITA) Massimo Podenzana (ITA)
1997 Davide Rebellin (ITA) Alexandre Gontxenkov (RUS) Stefano Colage (ITA)
1998 Francesco Casagrande (ITA) Axel Merckx (BEL) Leonardo Piepoli (ITA)
1999 Francesco Casagrande (ITA) Rik Verbrugghe (BEL) Giuliano Figueras (ITA)
2000 Erik Dekker (NED) Andrei Txmil (BEL) Romāns Vainšteins (LAT)
2001 Laurent Jalabert (FRA) Francesco Casagrande (ITA) Davide Rebellin (ITA)
2002 Laurent Jalabert (FRA) Igor Astarloa (ESP) Gabriele Missaglia (ITA)
2003 Paolo Bettini (ITA) Ivan Basso (ITA) Danilo Di Luca (ITA)
2004 M.A.Martín Perdiguero (ESP) Paolo Bettini (ITA) Davide Rebellin (ITA)
2005 Constantino Zaballa (ESP) Joaquim Rodríguez Oliver (CAT) Eddy Mazzoleni (ITA)
2006 Xavier Florencio (CAT) Stefano Garzelli (ITA) Andrei Kàixetxkin (KAZ)
2007 Leonardo Bertagnolli (ITA) Juan Manuel Garate (ESP) Alejandro Valverde (ESP)
2008 Alejandro Valverde (ESP) Aleksandr Kólobnev (RUS) Davide Rebellin (ITA)
2009 Carlos Barredo (ESP)[1] Roman Kreuziger (CZE) Mickael Delage (FRA)
2010 Luis León Sánchez (ESP) Aleksandr Vinokúrov (KAZ) Carlos Sastre (ESP)
2011 Philippe Gilbert (BEL) Carlos Barredo (ESP) Greg Van Avermaet (BEL)
2012 Luis León Sánchez (ESP) Simon Gerrans (AUS) Gianni Meersman (BEL)
2013 Tony Gallopin (FRA) Alejandro Valverde (ESP) Roman Kreuziger (CZE)
2014 Alejandro Valverde (ESP) Bauke Mollema (NED) Joaquim Rodríguez (CAT)
2015 Adam Yates (AUS) Philippe Gilbert (BEL) Alejandro Valverde (ESP)
2016 Bauke Mollema (NED) Tony Gallopin (FRA) Alejandro Valverde (ESP)
2017 Michał Kwiatkowski (POL) Tony Gallopin (FRA) Bauke Mollema (NED)

Notes

  1. Al juliol de 2014, Carlos Barredo va ser suspés per 2 anys i els resultats obtinguts del 26/10/2007 al 24/9/2011

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Clàssica de Sant Sebastià Modifica l'enllaç a Wikidata