Antoni Gelabert Amengual

Infotaula de personaAntoni Gelabert Amengual
Dades biogràfiques
NaixementAntoni Gelabert Amengual
7 de setembre de 1921
Santa Maria del Camí
Mort13 de desembre de 1956(1956-12-13) (als 35 anys)
Palma
NacionalitatEspanya
Activitat professional
OcupacióCiclista
EsportCiclisme en ruta
Clubs professionals
 1946-1947. Individual
1948. Veloç Sport Balear
1949. Fiorelli
1950-1951 Individual
1952. Terrot-Hutchinson
1953. Métropole-Hutchinson
1954. Splendid-D'Alessandro
1955. Feru i Splendid-D'Alessandro
1956. Faema-Guerra
Principals triomfs
Curses per etapesVolta a Catalunya (1950)
3 etapes a la Volta a Espanya
Curses d'un diaCampió d'Espanya (1950, 1955)
Modifica dades a Wikidata

Antoni Gelabert Amengual (Santa Maria del Camí, 7 de setembre de 1921 - Palma, 13 de desembre de 1956) va ser un ciclista mallorquí que fou professional entre 1946 i 1956. Durant la seva carrera professional aconseguí 18 victòries, entre les quals destaquen dos campionats d'Espanya de ciclisme, una Volta a Catalunya (1950) i 3 etapes a la Volta a Espanya. Morí el 13 de desembre de 1956 en un accident de cotxe al coll de Sóller quan seguia una carrera ciclista.

Palmarès

Resultats a la Volta a Espanya

  • 1948. 17è de la classificació general
  • 1950. 9è de la classificació general. Vencedor de 2 etapes
  • 1955. 20è de la classificació general. Vencedor d'una etapa

Resultats al Tour de França

  • 1952. 10è de la classificació general. 2n del Gran Premi de la Muntanya
  • 1953. 48è de la classificació general
  • 1955. Abandona (17a etapa)

Resultats al Giro d'Itàlia

  • 1955. 46è de la classificació general

Enllaços externs